3 gode råd til dit næste bilkøb

29 september 2021 Steffen Hansen

Er du ved at være træt af din gamle bil, og har du besluttet dig for, at det er ved at være på tide at prøve noget nyt? Så kan du med fordel læse med i denne artikel, hvor vi vil give dig et par gode til hvad du skal huske, når du køber en ny bil. Uanset om man køber sin nye bil ved en forhandler, eller af en privat, så er der nogle ting der er værd at have i baghovedet og være opmærksom på. Så hvis du står overfor at købe ny bil, så læs med i denne artikel.

Kend dine rettigheder

Når man køber ny bil så skal man være klar over hvilke rettigheder man har, i de forskellige situationer man kan komme ud for. Det kan f.eks. være hvis bilen bryder sammen i det øjeblik du kører ud af indkørslen efter at have købt bilen. Der er forskel på hvilke rettigheder man har, når man køber bil fra en forhandler og fra en privat, og hvis man ikke vil brænde nallerne og risikere at miste sine penge, så er det godt at sætte sig ind i tingene.

Undersøg bilen inden du køber

Det er vigtigt at du undersøger bilen inden du køber den. Hvis du køber den af en privat sælger, er det nok endnu vigtigere, da der kan være gæld eller pant i bilen, som du kan risikere at hæfte for, hvis du køber bilen. Du finder let oplysningerne ved at foretage et nummerpladetjek på en af de mange hjemmesider på internettet, der tilbyder dette.

Hvis du køber din bil af en forhandler, som f.eks. PMA biler, så kan du være mere rolig. Det betyder dog ikke at du ikke skal tjekke bilen, men forhandlere sælger ikke biler med gæld eller pant i, så den del skal du ikke være bekymret for.

Flere Nyheder