Hvor foretrækker du vinduer ved dine døre?

30 april 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Hvis der er tale om en udestue, så er der som regel vinduer hele vejen rundt, så det næsten bliver til et drivhus, når man er derinde om sommeren, og det kun er døren til udenfor eventuelt, der er et afbræk i, hvad der er en del af yderpartier.

Men så kan man se på mange amerikanske forretningsbygninger, at de faktisk kun har en enkelt dør, og så er der en tydelig mangel på vinduer, hvis man ser det fra et synspunkt som ord her nordpå.

Det kan have noget at gøre med, at vi fra Norden gerne vil have så meget af solens stråler, når de endelig er der, mens man i mere varme egne forskanser sig indenfor, hvor man sætter airconditionanlæg op, så man ikke koger for meget i varmen.

Så herhjemme kan vi i hvert fald godt lide vinduer, og dem kan vi finde på at sætte op tæt på vores døre fra Klarfönster eller andre steder fra.

Dörrar

Der ser godt ud med døre sammen med vinduer

Man får virkelig en panoramaoplevelse med lyset stråler, hvis man sætter vinduer tæt op sammen med dørene i hjemmet i de områder, hvor de vender udad.

Men man kan også sætte dem op med en del mellemrum mellem sig, og mange steder er det da også den eneste løsning.

Man ser specielt i danske hjem, at man forsøger at udnytte ledige områder på boligens ydersider til at have vinduer i sig.

Så gør man sig også meget i ovenlysvinduer, der er blevet meget populære i løbet af de seneste par år de større af sig, selvom der ikke er nogle døre her.

Der er jo også mulighed for, at man kan renovere huset således, at man får døre og vinduer andre steder, end hvor de var tidligere, så man også får lys ind på en anden måde.

Flere Nyheder