Det kan være svært at indrette et børneværelse, så det er både praktisk og pænt på samme tid. Der skal være plads til alverdens legetøj, en seng og noget tøj, og hvordan kan man så gøre alt det til et rart sted at være? Start med at lave små oaser med pynt og dekorationer.

Et børneværelse skal først og fremmest bruges til at sove i og lege i. Der skal være plads til at folde sig ud og hive legetøjet frem af gemmerne uden at være nervøs for at ødelægge noget eller vælte ting, der ikke må gå i stykker. Et børneværelse skal laves, så der er plads til børneleg. Men det betyder ikke, at det ikke også gerne må være hyggeligt og rart at være i.

Skab liv på væggene
Men hvordan får du så lavet et stemningsfyldt rum til dit barn?

Det gør du ved at putte ting ind i rummet, der ikke kun er praktiske men også skaber hygge. Du kan indrette rummet i afdæmpede toner, sørger for god belysning, sætter gardiner op og måske en plante i vinduet. Du kan lave små oaser, hvor du sætter et par pynteting eller nips, som gør dit barn glad. Men vigtigst af alt – sørg for at indrette i højden og brug væggene til dekorationer.

Hæng sjove, fine, anderledes og pæne billeder op på væggene. Sørg for at skabe god stemning ved at hænge børneplakater, grafik, fotografier og andet dekorativt på væggen i børneværelset. Det er med til at gøre rummet rart at være i, og mangler du inspiration til mulige billeder, kan du eksempelvis kigge forbi SOHU-shop.dk, hvor de har alverdens udvalg af børneplakater. 

Når du har en række billeder, du gerne vil hænge på væggen, så sørg for at samle dem i et tableau på væggen, i stedet for at hænge et billede i en ende af rummet og et i den anden ende. Sørger du for at samle en stor del af billederne på en såkaldt billedvæg, vil du opleve, at hver enkel motiv understøtter de andre og sammen er de vældig dekorative.