Sæbebehandling af gulv efter gulvslibning

06 april 2021 Maya Hindsberg

Trægulve er smukke, og de er en populær del af den skandinaviske designtradition. Trægulve har også den fordel, at de har en lang levetid, hvis de bliver vedligeholdt. Træ, der er ubehandlet suger nemlig væske og lignende til sig og mister dermed sit flotte udsende, hvilket er den store grund til, at det er nødvendigt at beskytte træets overflade.

Der findes forskellige typer, de mest populære er olie, voks, lak og sæbe. Der er forskellige typer, og dermed er der også fordele og ulemper ved dem alle. Her vil der dog være et fokus på sæbebehandlingen. Læs evt. mere på https://gulvkanonen.dk/.

Fordele og ulemper

Den store fordel, ved at vælge sæbe som efterbehandling af dit gulv, er, at det er virkelig nemt selv at gøre og vedligeholde, da det i store træk bare er at vaske gulvet. Det vigtige kommer dog i, at vælge den rette sæbe, da det langt fra er alle sæber, der vil efterlade en beskyttende og åndbar sæbefilm på træets overflade. En anden fordel er, at sæbebehandlingen også kan bruges til at lysne dit gulv, hvis du ønsker et mere lyst gulv. Det er her, at hvidpigmenteret sæbe er den retning, du skal gå. Evt. sammen med ludbehandling af gulvet. 

Den største ulempe er dog, at der kommer en del vedligeholdelsesarbejde med valg af sæbebehandling. Det er nogle helt ok med, og andre gider det ikke. Behandlingen skal nemlig gentages med jævne mellemrum, da beskyttelsen vil aftage med tiden. Det er altså en efterbehandling, som kræver en del pleje. 

En anden og ikke uvæsentlig ulempe er også, at dette er en overflade behandling, der vil være mere modtagelig over for snavs og væske. Det er altså ikke det gode valg for alle livsstile, da du skal være opmærksom på at tørre snavs og spildte ting op hurtigt, og skal beskytte gulvet imod vådt fodtøj osv.

Flere Nyheder